Plader

V/A: Stepping Stone: Volume 1

Skrevet af Mikkel Mortensen

I bund og grund ikke nogen særlig vellykket opsamling fra pladeselskabet The Militia Group. Der er glimt af talent, men langt det meste er kedsommelig, uvedkommende emo-rock.

All of the bands that appear on this compilation are presently (or were) unsigned at the time of this release. The reason behind this compilation is to give these artists access to a wider audience than they would normally find. And we wanted to keep it cheap so that one would be more inclined to take a risk on some unknown bands.

Ovenstående kan læses i coveret til Stepping Stone: Volume 1 – en kompilation med 15 usignede, amerikanske bands – udgivet af det californiske label The Militia Group. Det er bestemt et beundringsværdigt initiativ, The Militia Group her har taget, og man kan kun håbe på, at andre labels vil give usignede bands en chance for at profilere sig, komme ud til et større publikum, og derigennem muligvis få en pladekontrakt.

Men da dette er en anmeldelse, må der ses ud over de gode hensigter, og så bliver det hurtigt åbenlyst, hvorfor en del af disse bands ikke har en pladekontrakt, og den grund hedder slet og ret kvalitet. De fleste af de repræsenterede ensembler spiller emo, og når man gør det, er de gode melodier livsnødvendige. Har man ikke dem, kommer man ingen vegne, og det vil være helt umuligt at konkurrere med de førende emo-bands, som f.eks. amerikanske Jimmy Eat World, der især qua deres seneste album, Jimmy Eat World, må anses som genrens bannerførere. Selvfølgelig er det vanskeligt at bedømme et bands potentiale ud fra en enkelt sang, men det er nu engang betingelserne, og man må vel gå ud fra, at de repræsenterede bands har valgt deres allerbedste materiale til denne compilation – alt andet ville være idiotisk.

Den opfattelse lader det dog ikke til, at Tokyo Rose, Nothing to Lose, Diary, Slow Coming Day og de vidunderligt betitlede Die Radio Die deler, for de leverer alle ren gennemsnits-emo: Ikke helt elendigt, bare utrolig forudsigeligt, og hverken iørefaldende, medrivende eller smukt nok til, at man gider bruge specielt meget tid på dem.
Tid vil man dog gerne bruge på Copeland, der efter denne udgivelse er blevet signet til netop The Militia Group. De leverer albummets højdepunkt med den smukke “May I Have This Dance” – en både iørefaldende og smuk sang, især på grund af dens helt suveræne vokalharmonier.

Acceptance viser også potentiale i det hæsblæsende og meget catchy “Seeing Is Believing”, understøttet af stikkende, fremadrettede guitarlinier og effektive vokalharmonier. Potentiale fremviser Elevator Division også i den glimrende “Studio Audience” med meget smukke klimprende guitarer og en god indsats fra bandets sanger.

Af en eller anden grund lader Mico sig kun repræsentere af den et-minut-lange “Bad Idea”, der desværre viser sig at være en uhyre profetisk titel, da sangen er alt for kort – og dårlig – til, at man på nogen måde kan danne sig et overblik over deres potentiale. The Reactions “Horror on Highway 95” varer også kun et minuts penge, men det er til gengæld en god ide, for denne dybt latterlige, overdrevne og tåbelige omgang punk-vrøvl komplet med en totalt debil tekst skal helst overstås så hurtigt som muligt. Much the Same spiller også punk, men er dog mere poppede og lyder en del som det gamle Green Day. På trods af at de såmænd får fyret nogle gedigne riffs af, er sangen dog hverken medrivende eller iørefaldende nok. The Cassettes stikker også ud på den ellers emo-dominerede udgivelse. De spiller en mere straight omgang rock med en hel del distortion på guitarerne, men selv om “How Can It Be So Sad” har et glimrende omkvæd, er det ikke godt nok til at redde den ellers halvkedelige sang.

Der er altså bestemt potentiale i nogle af de 15 bands, og man kan kun håbe på, at denne udgivelse vil give disse bands ekstra opmærksomhed og muligvis endda en pladekontrakt, men det er ikke desto mindre vanskeligt at anbefale Stepping Stone: Volume 1 til almindelige pladekøbere udelukkende på grund af dens musikalske kvaliteter.

★★☆☆☆☆

Skriv et svar