Koncerter

Racing Ape, 31.05.03, Spot09, Århus

Racing Ape spillede op til fest, men det foregik på alt for traditionel vis.Nogle gange er det bare befriende at slå den større tankevirksomhed fra i lytningen til musik. I selskab med Racing Ape er det nærmest at krav, for der findes ikke den store betænksomhed i bandets musik. For Racing Ape er planen klar og tydelig: Publikum skal ruskes godt igennem med en gang rock.

Hvad Racing Ape havde af energi, manglede de af originalitet.

Der var ikke den store tvivl om, at der var kæmpe fest scenen, da Racing Ape spillede, og bandet kæmpede, som var det deres liv, som stod på spil, for at hive publikum med ind i festen, hvilket også lykkedes til dels. Forsanger Christian Woll var 100% oplagt og svedte i sine ihærdige forsøg på at få publikum op i det højest mulige gear. Musikken kunne dog godt gøre arbejdet selv ind imellem, eksempelvis det glimrende koncerthit, Waterfall, som fik de forreste rækker til at danse af fryd.

Men trods energien og de momentane fine melodier er Racing Ape noget, man har hørt alt for mange gange før. Sangskrivningen er traditionel og forudsigelig. Racing Ape har dog immervæk en kemi, såvel intern som med publikum. Man må håbe, at næste gang pennen gribes, så forsøger de måske at skrive med deres kejtede hånd – uforudsigelige kurver i en linje er trods alt mere interessante end en helt lige én af slagsen.

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar