Plader

The Adventures of Jet: Muscle

Skrevet af Rasmus Bækgaard

Flot og vellydende 80’er-rock, der er så kedelig og forudsigelig, at det én gang for alle beviser, at det ikke er alt fra den tid, der er værd at grave op.

Når man lytter til den amerikanske gruppe The Adventures of Jet, bliver man omgående sendt tilbage til engang i 80’erne, da rocken var fyldt med synthesizere og store svulstige melodier. Firserne oplever for tiden en større revival, hvor en masse ellers kitschede elementer bliver gravet frem og gjort hippe. Om The Adventures of Jet forsøger at hoppe med på den bølge, skal jeg lade være usagt, men forhåbentligt bliver de aldrig hippe, for gruppen repræsenterer noget af det værste ved 80’ernes musik, nemlig den pompøse og forudsigelige stadionrock.

Gruppen karakteriserer selv musikken som new wave, hvilket også delvist er rigtigt, men der er tale om en form for new wave, der ligger langt fra genrens tidlige interessante grupper som eksempelvis Blondie og Talking Heads fra slutningen af 70’erne. Således er der snarere tale om en stort anlagt musik, der giver mindelser om 80’ernes velfriserede stadionrock med sangene som store fællessangs-hymner. Et par moderne referencepunkter for gruppens musik er de storsælgende danske Carpark North, der dog har nogle væsentlige bedre melodier, og svenske The Sounds, der også spiller rock med masser af keyboards, men som har meget mere attitude og bid end The Adventures of Jet.

Gruppen spiller nemlig fuldstændig uden drive og entusiasme. Rent teknisk lyder det fint, men vi er hér ved et af 80’er-rockens helt store problemer, nemlig at en stor flot lydende produktion med masser af delaljer og dygtige musikere ikke i sig selv giver et spændende og medrivende resultat. På Muscle kan man høre 12 sange, som det umiddelbart er svært at sætte en finger på, da håndværket er i orden, men som samtidig er så gabende kedelige, at man, når CD’en efter 52 minutter løber ud, har svært ved at huske noget af det – og sådan har man det også efter både fjerde og femte gennemlytning.

Albummet Muscle er måske nok gruppens andet, men det viser samtidig en gruppe, der endnu ikke har lært noget af det helt basale i rockens verden, nemlig sangskrivningens kunst. Der er dog enkelte steder undervejs nogle passager, hvor det lysner en smule, men det kan ikke dække over et svagt album.

På gruppens pladeselskabs hjemmeside kan man læse, at de er meget stolte over at udgive denne plade, hvilket jeg slet ikke forstår. For pladen er ganske enkelt meget kedelig og argumenterer på ingen måde for, at genren er værd at grave frem igen foreløbig.

Jeg har generelt meget svært ved at sige noget positivt om The Adventures of Jet, og hvis man holder af genren, så findes der mange andre grupper, der er meget mere værd at bruge tid på.

★★☆☆☆☆

Skriv et svar