Plader

The Color Turning: Our Currency Is Time EP

Melodisk emo på en ep, der lover godt for The Color Turnings kommende udgivelser.

The Color Turning er et californisk baseret band, som med deres Our Currency Is Time EP debuterer med en ambitiøs samling rocksange. De læner sig til tider op ad den melodiske side af emo-genren, og til trods for bandets kun et-årige levetid viser pladen masser af modenhed samt et overskud af melodi og små glimt af grandiositet.
Our Currency Is Time er samtidig debutudgivelsen for det purunge label, Random Play Music, som er kommet godt ud af starthullerne.

Ep’en åbner med et minuts forvirring af forvrængede soundscapes. Det er svært helt at sætte fingeren på, hvad bandets intentioner har været med dette irriterende åbningsspor, men uanset hvad indbyder det blot til et hastigt tryk på ’skip’-knappen. Langt bedre går det i det første egentlige nummer, “Intuition Is Wrong”, som med sin varme lyd for alvor åbner for The Color Turnings lydunivers. Glimrende samspil de to guitarister imellem samt Steve Scavos bløde, lyse vokal, som på mange punkter minder om Jeremy Enigk fra det tidligere Sunny Day Real Estate, skaber The Color Turnings lyd. Scavos stemme veksler konstant mellem blid, luftblandet sang og de mere intense hæse fraseringer. Det understøttes også af bandets forskellige passager i sangene, fra det ene øjeblik stille til det næste i crescendoerne støjende, men altid med fuldt overblik over melodien.

“Solace” er væsentlig mørkere i sin lyd, som underbygges af atmosfæriske keyboardflader og langsomt bygger sig op mod det indledende riff. Vokalmelodien flyder med en bittersød klang, der begræder forholdets mørke sider. “Solace” besidder et af de omkvæd, som, når det først får sat sig fast, er svært at hive ud igen.

Men det virkelig smukke øjeblik er at finde i fjerde nummer, “Words and Everything After”, som alene er hele købet af denne ep værd. Det er den stærkeste kærlighedssang, undertegnede har lagt øre til i lange tider. Ord kan virke så banale på skrift, men når »and there was nothing like falling for you« synges med sådan en inderlighed og følsomhed, som Steve Scavo gør det, så smelter man langsomt indeni.

De to sidste numre på Our Currency Is Time blegner noget i lyset af ovenstående nummer og formår ikke rigtig at løfte niveauet op i samme højder. Men med det materiale, som The Color Turning her præsenterer, kan man alligevel kun tro, at der er noget større i vente på de fremtidige udspil. Jeg vil i hvert fald følge meget opmærksomt med.

★★★★☆☆

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar