Plader

Ticker Tape Parade: You’re Causing a Scene EP

Trådt ud af Arizona spiller Ticker Tape Parade sig op på siden af Jimmy Eat World. Sangmaterialet er med sit enorme overskud af melodiøsitet og energi bestemt bemærkelsesværdigt, men det er den manglende originalitet desværre også.

Til trods for at gutterne i Ticker Tape Parade kun har spillet sammen i lidt over et år, bader de i små strømme af succes. De er kommet ind i varmen hos selskabet Sunset Alliance, og de er blevet inviteret med på turné af bands som No Knife, The Stereo og The Promise Ring. Bandets ep You’re Causing a Scene er rig på catchy melodier og energi, men originaliteten halter desværre en god del.

Der er gode melodier i de typiske emo-oktav-guitarriffs. Forsanger Aaron (bandet gør sig tilsyneladende ikke i efternavne) har en god vokal, og bandet spiller spiller generelt fint sammen, men det bliver tydeligt allerede fra første nummer, hvem der er Ticker Tape Parades helte: Jimmy Eat World. “Sore Eyes” og “Stand Up No Show” viser ellers gode takter med de stærkt poppede melodier og et sandt singalong-omkvæd. »I know that patience means waiting,« synger Aaron i sidstnævnte titel. Tålmodighed har tydeligvis ikke været en dyd hos Ticker Tape Parade. Meget tyder i hvert fald på, at bandet har haft fundet nogle fine formler til en poppunksang, som de har benyttet sig af, men i sangskrivningen glemte de sig selv.

For at det ikke skal være løgn, har bandet endda lokket Jim Adkins (fra Jimmy Eat World, som Ticker Tape Parade allerede låner mere end rigeligt fra) med på vokal på “Here it Comes”, der ikke af den grund alene er ep’ens bedste sang. Sangen er et ironisk tiltag om pladebranchen og ikke mindst om bands’ ihærdige forsøg på at få hits; Aaron synger: »Here it comes / Our selling records song,« og det catchy omkvæd lyder helt simpelt og ganske smart: »Need you to sing along.« Adkins overtager mikrofonen i sangens c-stykke, hvor han synger om de mange interviews og fotosessions, som skal klares, når man har solgt så mange plader. Sangen fremstår meget ærligt med et stort glimt i øjet, men der ligger nu alligevel er dobbeltironi begravet et eller andet sted. 1) Jimmy Eat World har succes, 2) Ticker Tape Parade vil lyde som Jimmy Eat World, 3) Ticker Tape Parade får Jim Adkins med på vokal i deres ironiske sang, og 4) Ticker Tape Parade får succes? Det er jo smart udtænkt.

Ticker Tape Parade lyder som nævnt meget som Jimmy Eat World, men det, de vinder point på i min bog, er de stærke melodier, som gør, at You’re Causing a Scene holdes oven vande og ikke blot drukner sammen med de mange andre second comings.

★★★½☆☆

Skriv et svar