Plader

Hot Hot Heat: Make Up the Breakdown

Skrevet af Rasmus Bækgaard

Hot Hot Heat er blandt de mange orkestre, der tager fat i 70’ernes punk og 80’ernes postpunk. Gruppen leverer en række eksplosive singler, men formår ikke at gøre et helt album spændende.

De to singler “Bandages” og “No, Not Now” fik sammen med et par sange på forskellige compilations mine øjne op for Hot Hot Heat, der er et af de seneste skud på den stamme af bands, der for tiden tager fat i 70’ernes punk og 80’ernes postpunk. Hot Hot Heat spiller energisk rock i retning af en gruppe som XTC’s tidlige eksplosive singler med et keyboard som et af de væsentligste instrumenter, hvilket er med til at få gruppen til at lyde en del som Elvis Costello, dengang han var ung.

De første fire numre på Make Up the Breakdown er forrygende. Først indledningen i form af “Naked in the City Again”, der med sin dansende og fremtrædende basgang giver pladen en åbning, der påkalder sig The Strokes’ Is This It?. Herefter følger “No, Not Now”, der suverænt er den bedste sang på pladen. Førstesinglen, den ska-influerede “Bandages”, lyder som en krydsning mellem The Clash og en ung og vred Elvis Costello og har et forrygende godt omkvæd. Den Strokes-agtige “Oh Goddamnit” følger lige efter og er også en ganske fin sang, hvor bassen er i centrum, og hvor der ligesom hos The Strokes er lagt godt med forvrængning ned over stemmen.

Herefter går luften desværre lidt af ballonen. Det er ikke alt sammen dårligt, men sangene er bare ikke så gode som i starten. Helt galt går det i sange som “Aveda” (mere ska) og “Talk to Me, Dance with Me”, der fremstår som ligegyldige stiløvelser, der lyder lidt for meget af overskudsmateriale fra et af de mange bands, der allerede under den oprindelige punkbølge ikke havde det store at byde på. Sidstnævnte er endda sammen med “Oh Goddamnit” valgt til at udkomme som en dobbeltsingle.

I den afsluttende “In Cairo” forsøger Hot Hot Heat sig med en ballade, og melodien er også fin nok, men sanger Steve Bays forsøg på at lyde som The Cures Robert Smith er en smule anstrengt, hvilket gør, at nummeret ikke helt fungerer.

Hvis Make Up the Breakdown havde været et minialbum, ville det have været fremragende, men som et helt album er det desværre kun acceptabelt. Hot Hot Heat fremstår som et band, der leverer forrygende singler og enkeltnumre, men mangler den musikalske substans, som forbillederne havde, til at musikken fungerer i albumformattet. Fængende omkvæd og energi er i hvert fald i dette tilfælde ikke nok til at fylde et helt album ud, og slet ikke når halvdelen af sangene ikke hæver sig over det middelmådige.

★★★☆☆☆

Lyt til “Bandages”:
[audio:http://subpop-public.s3.amazonaws.com/assets/audio/2427.mp3]

Skriv et svar