Plader

The Magic Bullet Theory: Poems and Explosions

Skrevet af Mathias Askholm

Fuldlængde-debuten fra The Magic Bullet Theory indfrier, hvad den selvbetitlede ep fra 2002 lovede. En beskidt rockfest med grumsede blues-inspirationer er i vente.

Begyndelsen af året 2004 byder på debut-udspil fra både det danske The Magic Bullet Theory og den amerikanske navnekonkurrent, Magic Bullet Theory. The Magic Bullet Theory, altså det danske band, er det, denne anmeldelse koncentrerer sig om.

Bandnavnet stammer fra en utrolig teori omkring mordet på John F. Kennedy, og debutpladen er navngivet efter et Woody Guthrie-citat: “Man’s most basic character, most basic wants, hopes and needs come out of him in words that are poems and explosions.” Poetiske tekster er der ikke det store af på Poems and Explosions, men eksplosioner er der i høj grad.

Sangene tager alle afsæt i en fornuftig rock’n’roll-opdragelse: AC/DC-, Rolling Stones- og The Stooges-inspirationer samt en god portion beskidt blues er at finde overalt på denne plade. Sangene bygger ofte på et meget enkelt skelet med flittig brug af stille passager, der bygger op til de mange fræsende eksplosioner. Denne opskrift virker overraskende godt for The Magic Bullet Theory, og så længe de er i stand til at levere den grad af energi, som det her er tilfældet, skal der ikke lyde så meget som ét ondt ord om deres brug af denne model.

Hvor de amerikanske navnebrødre spiller konventionel poprock, trykker danskerne altså sømmet helt i bund og skamrider din øresnegl med deres eksplosioner. Af numre fremstår især “The Truth Is a White Lie”, “No. 1 With a Bullet” og “Mercy Me” exceptionelt gode. “Mercy Me” leder uundgåeligt tankerne i retning af svenske The Hives’ første album med sin flabede “1 2 3 go”-punk. Med blot et minut og 44 sekunder formår sangen at få mig til at gå helt amok. Det er under to minutter, men hele tiden holdes energien og hastigheden på maksimum! Lidt den samme følelse opnås af den overlegne “The Truth Is a White Lie”, der med sin energi og dynamik er et oplagt bud på et vaskeægte rockhit!

Poems and Explosions er børnesygdommene fra The Magic Bullet Theorys debut-ep om ikke kureret, så i det mindste sat under behandling. Bandets spilleglæde og energi har fået endnu mere plads på fuldlængdedebuten, og Poems and Explosions er således en fabelagtig rockplade, der med sine øretæveindbydende sange spiller op til en rockfest af dem, der sent vil blive glemt!

★★★★★☆

Skriv et svar