Plader

Hrududu Factory: Songs from the Burrow EP

Skrevet af Martin Petersen

Songs from the Burrow EP er rarere end nogen person, du kender. Den er mere indbydende end noget stykke kage, du nogensinde har fået, og den er sandsynligvis mere syret end ham bonghovedet du sad ved siden af i 3 måneder i 2.g.

Da jeg sad med pressemeddelelsen til denne ep, var der en længere udredning om, hvorfor sang nummer fem er noteret til at være sang nummer “hrair.” Grunden er, at kaniner ikke kan tælle til mere end fire og alt derover bare hedder “hrair”. Da jeg sekunder senere åbnede coveret, kunne jeg konstatere, at sang nummer fem, var noteret som sang nummer fem. Denne lille brist mellem idé og udførsel er også den eneste kritik, jeg har til denne virkelig rare og utroligt vellydende EP, der også bemærker sig positivt ved at være utroligt lækkert pakket ind – og bemærk så venligst at havde jeg ikke haft pressemeddelelsen, ville jeg slet ikke være klar over, at det var en fejl.

Manden bag Hrududu Factory kalder sig slet og ret Tharn. Alt på Songs from the Burrow bliver sunget, spillet, etc. af Tharn, og siden han nu er i stand til at til at gøre alt selv, burde han give sig selv et ordentligt skulderklap. Guderne skal vide, at han har fortjent det. Hans musik placerer sig et sted mellem Grandaddys bedre b-sider og Belle & Sebastians glade popguitarer. Det er synd, der ikke er et teksthæfte vedlagt EP’en, for jeg tror virkelig, der er gode ting at komme efter her. Både når Tharn i åbningsnummeret synger “I can’t be your best friend anymore” bakket op af en kazoo, til når han afslutningsvis synger om “silly rabbits.” Derudover nåede mit øre at opfange ord som traktor, pornostjerne, selvmord og andet godt, der først giver mening, når man lægger noget musik ind over.

Med 6 numre på 18 minutter falder tiden ikke for lang i selskab med Hrududu Factory, og jeg er mere end én gang blevet fristet til lige at høre den en gang til, for at fange lidt flere brudstykker af teksterne; forhåbentlig begynder jeg snart at kunne stykke dem sammen.

Songs From the Burrow ep er lavet I 500 eksemplarer og er indtil videre det eneste, der er kommet fra Hrududu Factory, ud over nogle bidrag til diverse compilations. Musikken er rar, den er dæmpet og alligevel opløftende, den er mere afstressende end 1.000 new age-plader og alverdens kamillete på en gang, og alligevel keder den på intet tidspunkt.

★★★★★☆

Skriv et svar