Plader

The Singles: Better Than Before

Skrevet af Peter Hansen

The Singles spiller popmusik, som The Beatles gjorde det i starten af deres karriere. De gør det rigtigt godt, men helt ærligt”¦

“You built a time machine”¦ out af a DeLorian?”

“Jep, og lad straks tage en tur tilbage til starten af tresserne og lytte lidt til The Singles. Fluxkompasentar, tjek. 140 kilometer i timen, tjek. Så er vi der, og se, der er de. Ser de ikke herlige ud med deres halvlange, men pæne hår og deres sorte jakkesæt med tynde slips? Og hør, nu går de i gang med at spille. La la, “I’m in love with you” “¦la, la. Nej, hvor er det dejligt. Synes du ikke, at det er dejligt at være tilbage i de gode gamle tressere?”

“Jo, måske, men jeg er altså ikke sikker på, at vi rent faktisk er tilbage i starten af tresserne. Prøv at se pigerne. Der er ingen af dem, der har højt hår og balkjoler på. Og antallet af anderumper i nakkerne på drengene er også foruroligende lavt. Ud over det, så kan jeg se, at The Singles’ nyeste plade, Better Than Before, bliver solgt på CD og ikke på vinyl.”

“Ja, du har nok ret; vi er vist ikke i tresserne, men det har bandet åbenbart ikke fundet ud af. Jeg synes egentlig heller ikke, at vi skal fortælle dem det. De gør det ret godt. Gode melodier, leveret på den rigtige måde – jeg føler mig i hvert fald godt underholdt.”

“De lyder bare så meget som Beatles, at man ikke ved, om man skal grine, græde eller synge med.”

“Syng med – det gør jeg. La, la”¦ until you came along”¦ la, la.”

“œDet tror jeg lige, jeg lader være med. En anden ting, der irriterer mig lidt, er deres navn. Jeg mener, The Singles!! Det må da være det dårligste navn i historien af bandnavne.”

“Ja, ja, okay, det er heller ikke ligefrem det bedste navn, jeg nogensinde har hørt. Men helt ærligt, hvad betyder et navn? I øvrigt synes jeg, at The Singles minder en del om The Exploding Hearts, som jeg vildt godt kan lide.”

“Jeg kan godt høre, hvad du mener, men jeg synes nu, at Exploding Hearts fik mere personlighed ind i deres numre. Man blev ligesom mere overrasket over at lytte til deres musik. Jeg mener, problemet med The Singles er, at på et relativt tidligt tidspunkt er lyden af den næste sang lige så forudsigelig som en punchline i Friends. Der er ikke skyggen af originalitet over deres musik.”

“Nej, hvis det er originalitet, man går efter, så er det her band nok ikke det rette for én. Men nu er der altså også andre ting i musik end originalitet, og hvis man kan li´ en ligetil popsang, så er det da glimrende musik.”

“Ja, hvis man heller ikke har noget imod, at det lyder som om, det er lavet for 40 år siden, men kan vi ikke bare blive enige om, at det bestemt ikke er genialt musik, men at det under de rette omstændigheder kan være både behageligt og underholdende at lytte til?”

“Jo, lad os sige det, men i øvrigt, jeg fik lige at vide, at Rubber Band skal spille her bagefter, så skal vi ikke”¦”

“Jo, for helvede, lad os se at komme væk.”

★★★☆☆☆

Skriv et svar