Koncerter

Sophia, 12.03.04, Studenterhuset, Aalborg

Skrevet af Siri Jungersen

Studenterhusets koncertsal var væsentligt mere fyldt end sædvanligt, da Robin Proper-Sheppard inklusiv band trådte på scenen. Hen imod 150-200 mennesker var mødt op denne fredag aften til koncerten med Sophia.

Robin Proper-Sheppard er nok mest kendt for sit tidligere band The God Machine, der var trendsættende og nyskabende inden for heavyrock-genren og har været til stor inspiration for bands som f.eks. Mogwai. Efter bassisten Jimmy Fernandez’ død gik bandet i opløsning, og Robin Proper-Sheppard lagde musikstilen om og satte den rå rock på hylden til fordel for den bløde, akustiske musik.

Stemningen var i top denne fredag aften, da Sophia trådte på scenen. Sophia er tidligere blevet beskyldt for at være for blød og melankolsk live, og derfor kom det også som en positiv overraskelse, at Proper Sheppard havde valgt at medbringe band.

SophiaKoncerten blev indledt med et par meget stille og melankolske numre, og lige som undertegnede kunne begynde at mærke skuffelsen komme krybende, skiftede stilen en anelse. Langsomt blev musikken bygget op, bandet kom mere frem i lydbilledet og den melankolske lyd til en vis grad fortrængt. Fra det øjeblik blev stemningen kun bedre og bedre i Studenterhuset – folk lod sig forføre af Proper Sheppards behagelige vokal og gribende melodier. Sophia formåede at opretholde den perfekte balance mellem de bløde melodier, den akustiske guitar og den mere rå, rocklyd.

Robin Proper Sheppards til tider lidt anstrengte forhold til publikum er nærmest blevet hans kendetegn, og denne koncert var ingen undtagelse. Han bad flere gange folk om at holde deres mund, og det var fuldt ud berettiget. Koncerten blev afsluttet med to ekstranumre, og Proper Sheppards afsluttende kommentar inden det sidste ekstra nummer lød: “You’re just a bunch of knuckleheads who like foreign music.” Meget rammende.

Denne koncert var en musikalsk oplevelse af de større; Sophia leverede en solid og professionel koncert og henførte publikum i halvanden time.

Skriv et svar