Plader

Tiger Baby: Lost in You

Skrevet af Mathias Askholm

Tiger Baby har længe rumsteret i kulissen af musikkens hovedscene. Debutudspillet Lost in You byder på blankpoleret elektronisk pop af den jævne og kedelige slags.

Efter et par gode placeringer på P3’s Det Elektriske Barometer, et par jobs som opvarmning for Mew og et bidrag til det tyske label Apricot Records’ compilation Daft Wild Sparkling Strawberry Soda har Tiger Baby formået at skaffe sig en amerikansk pladekontrakt. Det er amerikanske Souvenir Records, der har påtaget sig at udgive debuten Lost in You ‘over there’, mens pladen i Danmark udgives på bandets eget label, Gunhero Music.

Tiger Baby blev dannet i København i 1999, efter at Benjamin Teglbjærg og Nikolaj Tarp Gregersen havde besluttet sig for, at de stadig ville lave musik sammen, bare ikke i deres daværende band Polytone. Da de to mødte den halvt kinesiske, halvt danske sangerinde Pernille Pang, var kemien så god, at Tiger Baby med Pangs vokalarbejde og tekster var fuldendt i sin opstilling.

Musikalsk rammer Tiger Baby ned i en allerede overbefolket del af musikkens verden. Udspillet er præget af en lounge-domineret blanding mellem blød elektronisk pop a la Lali Puna, downbeat electronica, som Zero 7 spiller det, og ambient pop, som Stereolab leverede det. Lost in You adskiller sig dog fra disse tre ovenstående og flere inspirationer ved at være indhyllet i en distinkt nordisk lyd, der flot forstærkes af Pernille Pangs sårbare, nærmest hviskende vokal.

Pernille Pang er meget synlig i Tiger Babys elektroniske pop-univers. Det er nærmest symptomatisk, at der med pressemeddelelsen er vedlagt et billede af Pernille Pang alene. Fordelingen mellem de tre bandmedlemmer synes klar: Benjamin Teglbjærg og Nikolaj Tarp Gregersen holder sig i baggrunden og fokuserer på at skabe det harmoniske lydbillede, mens Pernille Pang i stedet bliver gruppens ansigt udadtil.

Tiger Babys største problem på Lost in You er ikke, at bandet ikke kan få skruet nogle flotte, harmoniske og behagelige sange sammen. “Sweetheart”, “Chinese Fairytale” og “Shy” er tre sange, der alle får opbygget en smuk og tidløs stemning, der er både behagelig og afslappende. Desværre er Tiger Babys sange i jagten på harmonien og det rene lydbillede blevet steriliserede og blankpolerede i en sådan grad, at der hverken er kanter eller kroge tilbage i sangene, og at de derfor ikke formår at sætte sig fast.

Lost in You er en jævn plade, der desværre sjældent hæver sig fra hængedyndet. Hvis Tiger Baby turde indføre nogle små udfordringer til lytteren, så det hele ikke bare bliver til en aen op og ned ad kinden, ville dette være rigtigt godt. Som det er nu, er Lost in You for ’smuk’ og steril til at være interessant, men bliver derimod desværre søvndyssende.

★★½☆☆☆

Skriv et svar