Plader

The Lucksmiths: Where Were We?

Iørefaldende sommerpop af allerbedste skuffe. Australske Lucksmiths spiller op til både happy dancing og melankolske skumringstimer.

Nogle plader egner sig bedst til at blive hørt på helt bestemte tidspunkter. Rent følelsesmæssigt, i forbindelse med en bestemt årstid eller på et bestemt tidspunkt af døgnet. Nogle plader skal bare høres om sommeren, når det er varmt og himlen er skyfri. En sådan plade er The Lucksmiths nyeste udgivelse, Where Were We?, en opsamling af sjældne numre fra diverse mindre opsamlinger og 7″ singler.

Pladen åbner godt med The Cassingle Revival, en fortræffelig popsang der lyder som den skal, når man hedder Lucksmiths: tilbagelænet og afslappet, men ekstremt iørefaldende og forbandet charmerende. Og på trods af den afslappede attitude må The Cassingle Revival også kunne få de fleste op af stolen og ud på gulvet, da den faktisk er utrolig dansabel. De efterfølgende numre, især Myopic Friends, Can’t Believe My Eyes og T-Shirt Weather er lige så iørefaldende som åbningsnummeret, om ikke mere.

Og det er svært ikke at nynne med, for mange af numrene er som skabt til at blive hørt, mens solen skinner, og man bare slumrer i græsset og kigger op mod himlen. Det melankolske element i Lucksmiths’ musik er dog ikke langt væk, hvilket særligt kommer til udtryk i Southernmost, I Prefer The Twentieth Century, Friendless Summer og den flotte kærlighedssang The Great Dividing Range, der passer perfekt til den demo-form, den stadig befinder sig i.

Men pladens absolutte højdepunkt er det smukke afslutningsnummer Mars, der i sammenligning med “den normale Lucksmiths-sang” næsten er dyster og også byder på mere utraditionelle instrumenter som banjo, “Tibetan singing bowl” og pumpeorgel. Derudover er forsanger Tali Whites stemme optaget over telefonen, hvilket giver sangen en helt speciel længselsfuld klang som teksten også afspejler. “I think about you every day“, slutter White pladen af med, og man kan ikke andet end at tro ham.

At jeg ikke har opdaget The Lucksmiths for længe siden, kan jeg kun ærgre mig over, for i den seneste tid har Where Were We? siddet fast i min cd-afspiller, og det ser ikke ud til, at den bliver taget ud lige med det samme.

★★★★½☆

Skriv et svar