Plader

Cherry Overdrive: Sharks

Skrevet af Camilla Grausen

En demo er ofte et bands skrøbelige nyfødte barn. Numrene kan være svære at forholde sig til, da de stadig kan udvikle sig, mens bandet lærer at opdrage dem og blive bedre forældre selv. Det kvindelige garagerockband Cherry Overdrives demo er også en baby, men bandet har endnu ikke fundet en lyd at udvikle.

En guitar åbner, en dreven, fængende basgang fortsætter sammen med trommerne, og så synger en krydsning mellem Janis Joplin og Skin (Skunk Anansie) råt og med masser af energi. Udmærket begyndelse. Men så lytter man til ordene: »Yes, you sit there in your lifeboat baby / In the middle of the blue blue sea / And you better watch out, yes you better watch out / Cos’ the sharks are coming in on you / Ba-badadada / Don’t eat me!« Om det lyder så dumt på skrift, som det gør på sang, har jeg svært ved at vurdere efter så mange lyt. Men det første af Cherry Overdrives fire numre er ganske symptomatisk for de resterende: De dårlige tekster trækker voldsomt ned.

Nu må jeg dog imidlertid hellere give Cherry Overdrive den præsentation, de trods alt fortjener: et garage-rockband med fire kvindelige medlemmer og med base i København. Bandet blev dannet i 2003, og nærværende demo fra 2004 er første Cherry Overdrive-udgivelse. Ud over Cherry Overdrive boltrer forsangeren Lene, guitaristen Cecilia, bassisten Jirasol og trommeslageren Jeanne sig i en længere række af andre bands, heriblandt Harry Lime (Cecilia), The Davolinas (Lene) og Januar (Jirasol).

Anden skæring på Sharks er et derudaf-rocknummer uden større særpræg. Det virker fint, men er ikke et nummer, man husker bagefter.
Herefter kommer pladens ’stille nummer’ “Transparent”, som indeholder nogle ganske gode og stemningsfyldte mellemspil samt en fin afslutning båret af velspillet guitar. Men omkvædet kikser, da bandet synes at ville hive for mange stavelser ind, hvilket resulterer i, at de snubler. I det hele taget lader teksten i “Transparent” noget tilbage at ønske, og den afsluttende “Story of a Girl with No Name”, der er en lille ligegyldig fortælling, som langsomt opbygges i handling og styrke, lider igen under teksternes ringe kvalitet.

Cherry Overdrive var med på den festival, der blev afholdt i København i slutningen af januar i år for »Musik du ikke ved du ikke kender.« Her lovede arrangørerne stort og fint, at de deltagende bands alle »vil komme til præge den danske musikscene i det kommende år.« Cherry Overdrive skal her i foråret spille på adskillige af Københavns vigtigere små spillesteder, men at bandet går dérfra og så til at »præge den danske musikscene« i 2005, er sværere at forstå ud fra dette udspil.

Hos Cherry Overdrive synger Lene ret tydeligt og noget aggressivt. Det er nemt at høre, hvad hun synger, og derfor kommer der også en hel del fokus på teksterne. At de er i centrum er surt, for med en dygtig bassist og et rimeligt garagerock-udgangspunkt er de bandets svageste punkt. Lene synger lidt skabet, men egentlig okay, og stilen ville være fed, hvis hun ellers havde noget ordentligt at synge – rigtige budskaber, hårdtslående lyrik.

Sharks indeholder ingen unik kerne eller noget, der får generelt kan få mig til at spå dem en fremtid, hvor de markerer sig stort rent kunstnerisk. De kan muligvis få et publikum, som den garage-pigeband-minoritet de er, men derudover skal de finde på noget helt nyt for at have noget at lave en debutplade af.

★★☆☆☆☆

Skriv et svar