Nyheder

Godgørende Björk-remixplade klar i næste uge

På mange måder har islandske Björk i mange år været sin helt egen enmandshær.
Både stilmæssigt og med hensyn til sit karriereforløb har den tidligere Sugarcubes-forkvinde været noget for sig selv på adskillige planer: Dels har hun rent musikalsk udfordret sig selv i nye retninger, og senest pressede hun sin vokal (og de lyttere, der måtte have forbehold mod den) til nye ekstremer på Medúlla. Dels har hun ædt sig vej gennem kostumer under filmoptagelser, der efterfølgende gav hende en Guldpalme i Cannes.

Nu har Björk imidlertid valgt at skaffe sig en større armé. Til fordel for Unicefs arbejde i de tsunami-ramte områder i Sydøstasien har islændingen nemlig valgt at lade 20 kunstnere fra hele Europa samt Nordamerika remixe nummeret “Army of Me”.
Blandt rekonstruktørerne er den engelske vidunderknægt Patrick Wolf, og på tracklisten lægger de rød-hvide briller mærke til københavnske Atoi, der tre mand høj (m/k) har skabt en knitrende coverversion.
Det hele udkommer 2. maj, og pladen går under navnet … Army of Me.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar