Nyheder

Massive Attack-soundtrack til download

“Filmisk” var et af anmeldernes yndlingsudtryk, da triphop-bølgen ramte musikscenen i 90’erne, og udgivelser af alskens bands fra Mono til Goldfrapp blev beskrevet som “soundtracket til en film, der endnu ikke er lavet”.
Et af de helt store navne i bølgen fra Bristol, Massive Attack, nøjes ikke med at akkompagnerede ikke-eksisterende film. Efter den knugende indadvendte 100th Window fra 2003 udsendte bandet (der i dag reelt kun består af én mand, Robert Del Naja alias 3D) sidste år soundtracket Danny the Dog.

Det har åbenbart givet Del Naja lyst til mere af samme skuffe, og han har sammen med sin vanlige co-producer Neil Davidge skabt lydsporet til den engelske film Bullet Boy, der har fået fine anmeldelser for at tage det engelske samfunds stigende problemer med skydevåben op til debat.

Del Naja har valgt ikke at udgive Bullet Boy-soundtracket på plade. Ikke desto mindre vil han gerne have, at vi kan få lov at lytte – og derfor bliver filmmusikken lagt ud til download på Napster og iTunes d. 2. maj. Mon det er helt i skoven at skyde på, at det bliver filmisk?

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar