Nyheder

Nyt album fra Brian Eno

– »Lad os tage en hurtig omgang “gæt efternavnet”. Okay, fornavnet er Brian og mellemnavnene Peter George St. Baptiste de la Salle. Nogen bud?«
– »Laudrup?«
– »Mikkelsen?«
– »Niks. Svaret er Eno.«

Lige så omfangsrig den gamle mesters kæde af navne er, lige så produktiv har han været de seneste år. Siden midt i 90’erne har han i gennemsnit udsendt et album om året, gerne i tæt samarbejde med eksempelvis Robert Fripp eller sin lillebror Roger (hvis mellemnavne vi skal undlade at remse op).
Og produktiviteten er stadig i top hos Brian Eno. Parallelt med CD-genudgivelsen af en perlerække af hans bedste værker som Apollo og Music for Films varsler hans pladeselskab Hanibal Records nu endnu en Eno-plade.

Another Day on Earth er titlen, og den udkommer 13. juni. Der er endnu ikke nogen trackliste klar, men det skulle være ganske vist, at albummet bliver vokalbaseret.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar