Plader

Coastal Drag: Caught on the Wrist

Skrevet af Rasmus Junge

Med tungen i kinden, guitaren skudklar og hjertet på rette sted leverer Coastal Drag seks sange, der ikke ueffent holder sig indenfor, hvad man må karakterisere som alternativ amerikansk rock.

Hvis de fire medlemmer af Brooklyn-kvartetten Coastal Drag har tatoveringer, gætter jeg på, at mindst et par stykker af dem har Do It Yourself prentet på overarmen. I hvert fald er debut-ep’en Caught on the Wrist gennemsyret af det gamle punkmantra om, at det ikke så meget gælder om at kunne noget som om at ville det.

Musikalsk kan man dog ikke blot kategorisere Coastal Drag som et punkband. Derimod læner bandet sig overordnet op ad alternativ rock, som den lød i USA i 1990’erne. Mest punket bliver det i den skarptskårne “Idle Forever”, hvor bandet giver los og fanden i de kompositoriske detaljer til fordel for et simpelt medrivende rocknummer – og i “Paper Snakes”, hvor bandet på to minutter og syv sekunder brænder igennem med en sang, der låner både energi, stemmeføring og melodik fra Iggy & the Stooges – men ikke desto mindre fremstår som et stærkt og fængende rocknummer med ild i røven.

På ep’ens resterende fire sange er tempoet lavere og guitargrebene løsere. Hurtigst går det piå “How to Speak French”, hvor bandet på iørefaldende vis mixer hård og støjende guitarkant og vrissen emo-leadvokal med mere sløsede, ringende guitarfigurer for slutteligt at ende i et episk brus med fræsende guitarsolo og feedback.
Samme formel efterprøves i den afsluttende “Here Come the Helicopters”, hvor der både er plads til en afdæmpet versdel, et slingrende, Pavement-klingende omkvæd og en afsluttende stemningsopbyggende finale, hvor bandet spiller sig helt ud i sangens højstemte, instrumentale finale.
Lige knap så spændende er den balladeagtige “In Love With Palm Trees”, der lider under sin lettere uinteressante melodi – og det samme gælder den finurligt betitlede, men alt for simpelt og uoriginalt rockende “Southern Lights for Northern Eyes”.

Og hvad er så essensen? En højspændt og ambitiøs omgang alternativ rock, der – DIY eller ej – har læst godt på lektierne i Den Store Alternative Rockbog, men med næb og klør og skrig og skrål kæmper for at løsrive sig fra dens konventioner. Og i store træk lykkes dette også qua Coastal Drags brændende personlige engagement, der gør det åbenlyst for lytteren, at bandet mener det seriøst.
Og så betyder det mindre, at de ikke holder niveau hele ep’en igennem. Om Coastal Drag kan levere varen med samme indædthed og konsekvens over et helt album, bliver spændende at se, men indtil da er Caught on the Wrist en lille fin og stærkt krydret appetitvækker.

★★★½☆☆

Skriv et svar