Nyheder

Optakt til Spot11 smager af Sverige

Lige netop i dag er der en måned til, at den årlige Spot-festival i Århus nedkommer for 11. gang.

Men allerede i løbet af hverdagene op til festivalweekenden tyvstarter en række svensk-baserede kunstnere rundt om i landet.
ROSA, der arrangerer festivalen, har nemlig slået pjalterne sammen med ExMS, der (selv om forkortelsen lyder som et regnskabsprogram til mellemstore stålfabrikker) sørger for at få eksporteret svensk musik ud over de blå-gule grænser.

Det går jo generelt udmærket – og altså også i dette tilfælde, hvor kammerpop-trioen The Tiny medbringer cello, kontrabas og orgel. De tager rundt i landet sammen med landsmanden Richard Lundgren og hans vejrbidte singer/songwriter-materiale samt den i Sverige bosiddende nordmand Ane Brun. Hendes 70’er-klingende små-folkede sange har givet hende betydelig opmærksomhed i både hjemlandet og Sverige, og nu er kursen altså rettet mod os.

Den svenske flok lufter instrumenterne hér:

7. juni, kl. 21.00: Rust, København
8. juni, kl. 23.00: Von Hatten, Randers
9. juni, kl. 23.30: Kulisselageret, Horsens

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar