Nyheder

Fiery Furnaces, Low, Sufjan Stevens m.fl. på Rubber Soul-hyldest


Beatles, nogensinde hørt om dem? Hvad så med Beatles covernumre og egentlige hyldester? Aha, tænkte det nok.

Man laver ikke bare en hyldestplade til Beatles med skindet i behold. Det har en del bands nok erfaret efterhånden. Dette har dog ikke afholdt en interessant samling nutidige bands fra at kaste sig ind i ilden.

I forbindelse med Rubber Souls 40 års fødselsdag (pladen udkom første gang den 6. december, 1965) har 14 navne stukket hovederne sammen og hver især bidraget med et nummer til en, efter al sandsynlighed, forskelligartet plade.

Pladen hedder kort og godt: This Bird Has Flown – A 40th Anniversary Tribute to the Beatles’ Rubber Soul og udkommer på Razor & Tie den 25. oktober.

Trackliste
1. The Donnas: Drive My Car
2. The Fiery Furnaces: Norwegian Wood (This Bird Has Flown)
3. Dar Williams: You Won’t See Me
4. Low: Nowhere Man
5. Yonder Mountain String Band: Think for Yourself
6. Mindy Smith: The Word
7. Ben Harper & The Innocent Criminals: Michelle
8. Sufjan Stevens: What Goes On
9. Rhett Miller: Girl
10. Ted Leo: I’m Looking through You
11. Ben Lee: In My Life
12. Ben Kweller (featuring Albert Hammond Jr.): Wait
13. Nellie McKay: If I Needed Someone
14. Cowboy Junkie: Run for Your Life

Om skribenten

Anders Hjortkær Christensen

 

Biografi

En 12-årig dreng sad hver fredag klinet til højttalerne på sit minianlæg. Frekvensen var stillet ind på lokalradioens ugentlige top 20-liste. Han sugede alle toner til sig og noterede heftigt titlerne på de bedste sange. Hver lørdag formiddag gik turen til den lokale pladebiks, hvor han gravede udbuddet af singler igennem, indtil han fandt den helt rigtige, som han fyrede alle sine lommepenge af på for at tage den med hjem og høre den igen og igen. Den 12-årige dreng var mig. Forskellen mellem dengang og i dag er ikke stor. Smagssansen har udviklet sig gevaldigt siden da, men interessen er intakt, og jeg køber stadig plader med stor iver i jagten på den næste helt store musikalske oplevelse. Siden fulgte ønsket om at udbrede kendskabet om musikken til andre ligesindede. Med det ideal in mente stiftede jeg i 2003 Undertoner, siden, du befinder dig på nu.

Skriv et svar