Nyheder

Low-frontmand i band med Mark Kozelek

Lows forsanger Alan Sparhawk har med årene fået mere og mere smag for at spille rockmusik med stort R.

Det seneste Low-album, The Great Destroyer, der udkom i starten af i år, var produceret af Dave Fridmann og var klart det mest rockede og pågående album fra gruppen, der engang blev kaldt “verdens langsomste band”.
Samtidig har Sparhawk haft gang i sideprojektet Black Eyed Snakes, som også har ligget alenlangt fra Low-lyden.

Nu har Alan Sparhawk så startet et nyt band, der er dedikeret til “klassisk rock og guitarsoloer”. Formuleringen bruger han i den pressemeddelelse, der bringer nyheden om, at en af de tre andre i det nye band Retribution Gospel Choir er ingen ringere end Mark Kozelek, manden bag Red House Painters og Sun Kil Moon. De to sædvanligvis afdæmpede herrer vil buldre derudaf på en næsten tre uger lang turné i USA. Til gengæld er der p.t. ikke noget nyt om, at der skulle være en plade på vej fra Retribution Gospel Choir.
Men efter at Sparhawk for nogle måneder siden måtte aflyse Lows turné i USA på grund af psykiske problemer, er nyheden om, at han igen spiller live da også rigeligt opløftende.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar