Nyheder

Antony and the Johnsons vandt Mercury Prize

Foran konkurrenter som Bloc Party, Maxïmo Park og Kaizer Chiefs vandt Antony and the Johnsons i går den engelske Mercury Prize.
Den er på 20.000 engelske pund og gives til årets bedste album fra de britiske øer.

Og det blev altså I’m a Bird Now, der løb med hæderen. For selv om hr. Antony nu residerer i New York og befinder sig på et amerikansk pladeselskab, giver hans britiske pas ham nemlig adgang til konkurrencen.

Denne regel har ifølge The Guardian vakt en del røre blandt andre af kombattanterne. I hvert fald har Kaizer Chiefs-trommeslageren Nick Hodgson beklaget sig over, at Antony er kommet ind ad bagdøren via “en teknikalitet”.
Tja, man kommer nærmest til at savne stridigheder omkring de danske musikpriser.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar