Nyheder

Boards of Canada er brødre

D. 17. oktober udkommer Boards of Canadas tredje regulære fuldlængdealbum, som har fået titlen The Campfire Headphase.
Og i den anledning har de to skotter indvilliget i flere interviews end vanligt – måske for at bryde med det image, duoen havde fået som umådeligt mystiske.
I hvert fald pryder de forsiden af The Wire, og det amerikanske musik-site Pitchforkmedia har også skaffet sig et interview med Mike Sandison og Marcus Eoin.

Det er ikke helt til at finde ud af, om det er et decideret uheld, eller om det er mere kalkuleret end som så. Under alle omstændigheder forløber Pitchforkmedias interview hurtigt således, at d’herrer fortæller, at de rent faktisk er brødre.
Det lader ikke til, at det er noget, de to har villet holde hemmeligt for enhver pris, “men så længe folk ikke har spurgt til det, har vi ladet være med at bringe det på bane.”

“Vi er i familie”-strategien er bestemt ikke ukendt i den nyere musikhistorie. Her hos Undertoner vil vi dog alligevel blive overraskede, hvis Boards of Canada pludselig underlægger sig en streng rød-hvid dresscode for siden hen at bekende, at de rent faktisk er forhenværende ægtefæller.

Hele interviewet kan læses hos Pitchfork. Inden du læser dét, kan du kaste et blik på tracklisten til The Campfire Headphase:

1. Into the Rainbow Vein
2. Chromakey Dreamcoat
3. Satellite Anthem Icarus
4. Peacock Tail
5. Dayvan Cowboy
6. A Moment of Clarity
7. ’84 Pontiac Dream
8. Sherbert Head
9. Oscar See Through Red Eye
10. Ataronchronon
11. Hey Saturday Sun
12. Constants Are Changing
13. Slow This Bird Down
14. Tears From the Compound Eye
15. Farewell Fire

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar