Nyheder

4AD fejrer 25-års jubilæum

Cocteau Twins, Pixies og Lush er bare et lille udpluk af de banebrydende kunstnere, der hørte til hos London-pladeselskabet 4AD, da selskabet voksede sig stort i løbet af 80’erne.
Selskabet blev grundlagt i 1980, og derfor kan bagmanden Ivo Watts-Russell nu fejre en af de helt store fødselsdage.

4AD markerer fødselsdagen med en række udgivelser og koncerter. Dels udkommer der en opsamling med en lang række kunstnere, der har været eller er tilknyttet selskabet (desværre er der endnu ikke offentliggjort nogen trackliste) – dels kommer der et luksus-boxsæt med intet mindre end fire cd’er, som rummer samtlige af Cocteau Twins’ singler. Boxsættet kommer til at bære navnet Lullabies to Violaine – Singles and Extended Plays 1982-1996 og kan købes fra d. 21. november.

Endvidere holder 4AD 10 koncertaftener i den sidste halvdel af november. I London, altså.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar