Nyheder

Bob Dylan-dokumentar på svensk tv

Sverige er generelt langt fremme i public service-skoene, når det gælder musik.
I årevis har danskerne kunne spejde misundeligt over Øresund for at få et glimt af det glimrende musikprogram Musikbyrån, mens vi har måttet nøjes med knap så fornemme bud på musikprogrammer herhjemme.

På mandag markerer svensk tv igen, at de er helt oppe på beatet, ved at vise første halvdel af Martin Scorseses meget omtalte Bob Dylan-dokumentar, No Direction Home. Anden halvdel kommer d. 17. oktober.
I denne omgang sendes dokumentaren dog på SVTs Kundskapskanalen, som det nok er de færreste herhjemme, der kan tage. Imidlertid lover SVT, at No Direction Home i løbet af efteråret også bliver sendt på enten SVT1 eller SVT2, så vi også kan få den mere end 3½ time lange dokumentar at se.

No Direction Home fokuserer især på årene 1961-1966 og rummer interviews med Dylan-venner som Joan Baez, Pete Seeger og Allen Ginsberg

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar