Nyheder

David Byrne spiller på fabrik

Talking Heads-frontmanden David Byrnes sidste soloalbum hed Grown Backwards.
Og det er da meget muligt, at han med alderen er begyndt at føle, at det går den gale vej med væksten – men han er i hvert fald ikke vokset fra at eksperimentere.

I lørdags var der nemlig fernisering på et nyt værk fra Byrnes hånd i kunsthallen Färgfabriken i Stockholm: et interaktivt værk, der befinder sig i grænsefladen mellem installations- og lydkunst.
Playing the Building, som værket hedder, går i al sin enkelhed ud på, at publikum kan spille på den nedlagte fabrikshal. Nede på gulvet står et lille orgel, og hver eneste tangent er forbundet med ledninger og slanger, der sætter gang i hamre, der for eksempel dunker på bygningens vægge, eller puster luft ud gennem ventilationsrørene, så de begynder at lyde som gigantiske, rungende fløjter.

Udstillingen er åben indtil d. 13. november, og Sveriges Radio P1 har lavet et indslag om den, som kan høres hos svenskerne.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar