Nyheder

Japansk festival på Stengade30

De københavnske sushi-restauranter kan godt forberede sig på et par kronede dage.
Om tre weekender – helt præcist: fredag d. 4. november – blænder spillestedet Stengade30 nemlig op for Japanese New Music Festival, som arrangementet (i fuld overensstemmelse med alle anbefalinger fra Dansk Sprognævn) er blevet døbt.

Her vil Atsushi Tsuyama, Tatsuya Yoshida og Makoto Kawabata præsentere syv forskellige projekter fra den mere avantgardistiske del af den japanske undergrund. De tre herrer har alle spillet afgørende roller for den eksperimenterende musik i Japan. Yoshida har eksempelvis spillet med støjguruen Merzbow, mens Kawabata er hovedkraften i det mildt sagt vildtvoksende psych-rock-kollektiv Acid Mothers Temple.

Listen over bands, der spiller i løbet af aftenen, er som følger:
Ruins Alone
Acid Mothers
Shrinp Wark
Zoffy
Akaten
Zubi Zuva X
Seikazoku

Der er 1000 bonuspoint til de læsere, der har plader med samtlige syv grupper stående derhjemme.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger