Nyheder

DJ-legende spiller lørdag på Vega

Det er svært at tale om hiphoppens historie uden at nævne Joseph Saddler fra Barbados.

Han er dog bedre kendt under sit DJ-navn Grandmaster Flash, og sammen med sin gruppe The Furious Five var han en af de mest markante personligheder, da hiphoppen voksede frem i New York i slutningen af 70’erne og starten af 80’erne.

Stormesteren var banebrydende med hensyn til at opfinde scratch-teknikker og skabte dermed fremtiden for samtlige af sine DJ-efterfølgere. Men det ligger årtier tilbage, og det er efterhånden ved at være en hel del år siden, at Grandmaster Flash har udgivet ny musik på egen hånd.

Til gengæld er han efter sigende stadig i glimrende form, når det gælder om at styre de to fladhjul af stål. Og det demonstrerer han med et DJ-set på lørdag d. 3. december på Vega i København. Arrangementet starter kl. 22.30.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar