Nyheder

Leafcutter John forærer album væk gratis

Netop som han har færdiggjort sit fjerde album, der kommer til at gå under navnet The Forest and the Sea, har den engelske electronica-producer Leafcutter John (alias John Burton) valgt at lægge sit debutalbum, The Sky Is Darker Than the Road, fra 1999 ud til fri download.

Albummet er en samling numre, som Burton forærede til en af sine venner, hvorefter han nærmest havde glemt alt om det. Men en telefonsamtale med vennen fik ham til at genhøre pladen, som derefter er blevet lagt til fri afbenyttelse på hans hjemmeside.

Ved siden af sin electronica-karriere er Burton, som i øvrigt også underviser på Dansk Institut for Elektronisk Musik i Århus, med i postjazz-orkesteret Polar Bear, der var blandt de nominerede til The Mercury Prize, som Antony & the Johnsons vandt tidligere i år.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar