Nyheder

Vinyl Dog Joy spiller live efter 2½ års pause

“Nej! Selv efter en stribe koncentrerede gennemlytninger bevæger dette værk i al dets fortænkthed sig ikke en meter ud fra CDens eget tillukkede kredsløb,” skrev Jyllands-Postens Uffe Christensen om Vinyl Dog Joys debutalbum Stories From the Halfway House, da det udkom i 2002.

Helt så galt i halsen var det ikke alle, der fik kvartettens plade, og henover de næste par år blev det til et par håndfulde koncerter rundt om i landet.

Men siden d. 31. maj 2003, da Vinyl Dog Joy varmede op for Mogwai i Pumpehuset, har bandet ikke givet meget lyd fra sig. Til gengæld har Tanja Jessen haft gang i såvel album-aktuelle Amstrong som sideprojekterne Tender Buttons og 75 Magic Tricks sammen med Vinyl Dog Joy-kollegaen Marc Kellaway, der i juli udgav sit debutfuldlængdealbum som The Catbox Quartet, Running Uphill.

Men nu vender Vinyl Dog Joy altså tilbage – og dét i en ny udgave. Trommeslageren Thomas Bailey har nemlig forladt bandet, og i stedet er sangeren Kenneth Bock trådt ind. Hvor det har bevæget bandet hen, er der endnu ingen forlydender om – men hvis man apropos Jyllands-Posten vil vide mere, skal man bare troppe op på Stengade30 i København torsdag d. 17. november. Her spiller Vinyl Dog Joy nemlig sammen med postrock-trioen Virak.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar