Nyheder

Mudhoney tænder en milliard sole

De var grunge, før grungen kom til at hedde grunge. Og alligevel blev det aldrig dem, der nåede berømmelsens høje tinder.

Mudhoney banede vejen for Seattle-bølgen ved at give pladeselskabet Sub Pop, der siden opnåede en vis anseelse via et band ved navn Nirvana, deres første salgssuccesser, men trods et udmærket anmeldertække forblev Mudhoney i anden række, mens Cobain og co., Pearl Jam og Soundgarden stod fremme i rampelyset.

Mudhoney udgiver imidlertid ufortrødent plader, og d. 7. marts udsender kvartetten deres ottende plade, Under a Billion Suns. Albummet er bl.a. produceret af Built to Spill-produceren Phil Ek og vil vise en noget mere åbenlyst politisk attitude fra bandet, end vi har vant til. Vi vover pelsen og antyder, at der er en vis sarkasme i en sangtitel som “Hard-On for War”.

Mudhoney fejrer udgivelsen af Under a Billion Suns, der er gruppens første album siden 2002, hvor Since We’ve Become Translucent udkom, ved at tage på turné i Europa, og mandag d. 15. maj kommer de til København og spiller på Vega.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar