Nyheder

V/Vm lukker – efter 365 nye værker

I 10 år har James Kirby med en helt ustyrlig energi drevet det særdeles uregerlige pladeselskab V/Vm.

Med basis i en anarkistisk livs- og kunstfilosofi og under indflydelse af såvel en temmelig rabiat veganer-attitude samt et indgroet had til musikindustrien har V/Vm udgivet stakkevis af plader, hvor såvel popmusikkens og den elektroniske musiks frontfigurer er blevet hånet og skamklippet. Med hjælp fra venner som Goodiepal og Boards of Canada har Kirby dekonstrueret kærlighedssange (som Lady in Red), julemusik og Aphex Twin.

Men de 10 års absolut anti-kommercielle kamp har ført Kirby ud i stor gæld, og han har nu set sig nødsaget til at kaste håndklædet i ringen. Eller rettere sagt har han varslet, at han nytårsaften i 2006 vil lukke V/Vm. Men inden da vil han på egen hånd frembringe 365 nye værker. Hver eneste dag i 2006 vil Kirby lægge et nyt nummer på projektets hjemmeside, og han opfordrer folk til at sende ham plader med deres egen musik, som han så kan sønderklippe.
Vi tør godt spå, at det bestemt ikke bliver noget yndefuldt projekt, men det behøver ikke at gøre det uinteressant. Det er V/Vm’s hjemmeside bestemt heller ikke takket være et væld af download-muligheder.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger