Nyheder

Første Aphex Twin-album i fem år

Okay-okay, det er faktisk ikke helt et Aphex Twin-album, som hr. Richard D. James har tænkt sig at udgive til april. I stedet bliver det under aliaset AFX, at han udgiver Chosen Lords, skriver NME.

Og for de af vore læsere, der har fulgt med i James’ udfoldelser de seneste par år, kan den albumtitel nok give et hint om, hvad albummet egentlig indeholder. Det er nemlig ikke decideret nyt og hidtil uudgivet materiale, vi får fra AFX – men derimod en samling af numre fra de i alt ti 12″-singler med navnet Analord, som James udgav i løbet af 2005.

Pladen bliver udgivet på Rephlex, som for mere end et årti siden udgav nogle af James’ første plader, primært dele af Analogue Bubblebath-serien. Og Analord-singlerne var da også sine steder en tilbagevenden til den electro-inspirerede lyd, som den skæggede excentriker excellerede i starten af 90’erne.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar