Nyheder

Tre 2006-plader fra Jason Molina

Sidste år var Jason Molinas mest produktive nogen sinde. Efter endegyldigt at have gjort op med navnet Songs: Ohia udsendte han sammen med sit band Magnolia Electric Co. live-pladen Trails & Errors, albummet What Comes After the Blues og ep’en Hard to Love a Man.

Og 2006 bliver bestemt ikke anderledes, fortæller Molina i et interview med Chicago Reader. I løbet af året vil han via Secretly Canadian udgive tre plader, og den første vil blive en soloplade. Indtil videre bærer den titlen Let Me Go og skulle med sin nedbarberede lyd minde om Molinas Pyramid Electric Co.-plade.

Mens Let Me Go blev indspillet helt og aldeles live uden at blive poleret eller mixet, har Steve Albini været inde over den næste Magnolia Electric Co.-plade. Den kommer til at hedde Nashville Moon, og ifølge Molina bærer den med sin tungsindige stemning tydeligt præg af, at indspilningerne foregik, netop da tre af Albinis venner var døde i en trafikulykke.

Endelig er Molina også klar til at udsende en fuldlængdeplade, som han har lavet i samarbejde med Camper van Beethoven-frontmanden David Lowery. Også disse indspilninger blev dramatiske, da Molinas mor faldt om hjerteslag og nu har ligget i koma i flere måneder.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar