Nyheder

Vetiver-plade udkommer i maj

Til at begynde med lagde musikpressen vist mest mærke til Vetiver, fordi gruppen inkluderede en skægget hippietype med efternavnet Banhart.

Men da det selvbetitlede debutalbum udkom i 2004, var der masser af anmelderroser, og her hos Undertoner fik Vetiver betegnelsen “minimalistisk folkpop med flere rette end skæve vinkler”.

Mindst lige så store roser stak vores anmelder ud, da ep’en Between udkom sidste år – i Vetivers musik anede han “kernen af al sangskrivning”.

Ep’en var, hvilket titlen fint antyder, udelukkende tænkt som et mellemspil, og nu står det klart, at næste kapitel i Vetivers historie kan høres i løbet af maj måned. Pladen får titlen To Find Me Gone og er ligesom debutpladen indspillet sammen med Thom Monahan, der tidligere har produceret bl.a. Beachwood Sparks.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar