Nyheder

Cocteau Twins-guitarist klar med soloplade

Der har været ret stille omkring Cocteau Twins-guitaristen Robin Guthrie de sidste mange år.

Godt nok udgav han i 2003 instrumentalpladen Imperial på Cocteau Twins-kollegaen Simon Raymondes label Bella Union, men den skaffede ikke ligefrem ustyrlige mængder af opmærksomhed fra hverken publikum eller pressen.

Ikke desto mindre har amerikanske Darla (hjemsted for bl.a. danske Manual) nu skrevet kontrakt med Robin Guthrie, der dermed skal lave intet mindre end fire plader for Darla. Den første af dem udkommer d. 15. maj og får titlen Continental.

Ifølge Darla kommer pladen til at dokumentere, at Guthrie stadig kan noget helt særligt med glitrende, luftige guitarlinier – og så lover selskabet tilmed, at musikken bliver mere rock-orienteret, end Guthries kompositioner har for vane.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar