Nyheder

Loscil forærer album væk

Den canadiske ambienttechno-producer Scott Morgan alias Loscil har udsendt tre plader på det hæderkronede label Kranky.

Hver af dem har haft et overordnet tema – debuten Triple Point tematiserede angiveligt termodynamik, mens opfølgeren Submers havde hentet inspiration fra en række ubåde (bl.a. rummede pladen et nummer til minde om de 118 russere, der døde i ubåden Kursk).

Arbejdet med de tre plader har efterladt en masse skitser og ubenyttede numre, og det har Morgan nu udnyttet ved at arbejde lidt videre med disse rester. Resultaterne har han proppet ind på et gratis album, som ligger til download hér.

Og ja, der er skam også et tema denne gang. Pladens titel er Stases, og pladen drejer sig dermed med Morgans egne ord om “en tilstand, hvor forskellige modsatrettede kræfter udligner hinanden – ubevægelighed”.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar