Nyheder

Matmos sampler snegle på nyt album

Den eksperimental-elektroniske San Francisco-duo Matmos har endnu en gang fundet frem til hidtil ukendte lydkilder til elektronisk musik.

Efter tidligere at have samplet f.eks. skvulpende fedt fra skønhedsoperationer og skrigende rotter på A Chance to Cut Is a Chance to Cure har Martin Schmidt og Drew Daniel nu forenet sig med en flok snegle.

De slimede dyr laver ingen som helst lyde, der kan samples. Derfor anbragte duoen sneglene i en glasbeholder, som blev belyst af en laserstråle. Laseren var forbundet til en theremin, og når sneglene bevægede sig ind i eller ud af laserstrålen, skiftede thereminen tone. Ved at skrue optagelsens tempo gevaldigt op nåede Matmos dermed frem til verdens vel nok første snegle-solo.

Sneglene er en del af et nummer dedikeret til forfatterinden Patricia Highsmith, der selv holdt snegle som kæledyr – og det kan høres på Matmos’ kommende album The Rose Has Teeth in the Mouth of a Beast, der udkommer 9. maj.
Hvorvidt albummet kommer til at rumme lyden af det sækkepibe-lignende instrument, som duoen for nylig har konstrueret ud af livmoderen og æglederne fra en ko – ja, det er der intet nyt om, men vi kan håbe…

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar