Nyheder

Mike Patton udsender soloplade til maj

Hvis jeg førte arkiv over de pressemeddelelser og nyheder, som jeg får tilsendt, ville jeg snart have en skuffefuld med overskriften Mike Patton. Han virker som en aldeles hvileløs person – fint eksemplificeret af at han spillede hele tre koncerter på sidste års Roskilde Festival.

De koncerter viste i øvrigt et andet kendetegn ved Patton – nemlig hans umådelige trang til at samarbejde med andre. Ja, faktisk har han så svært ved at undertrykke dette behov, at det er noget af en tilsnigelse at sige, at solopladen Peeping Tom, der udkommer 30. maj, er særlig solo-agtig.

De 11 numre rummer nemlig gæsteoptrædender fra bl.a. Anticon-folkene Odd Nosdam, Jel og Doseone, Dan The Automator, Kool Keith, Bebel Gilberto, Massive Attack, Kid Koala, DJ Muggs fra Cypress Hill … og Norah Jones.

Til Billboard har The Melvins-medlemmet Dale Crover, der også er med på pladen, kommenteret pladen med følgende ord: “It’s weird” … hvilket han så uddybede ved at sige, at pladen faktisk er mere tilgængelig og ligefrem, end Patton normalt er.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar