Nyheder

Mike Patton udsender soloplade til maj

Hvis jeg førte arkiv over de pressemeddelelser og nyheder, som jeg får tilsendt, ville jeg snart have en skuffefuld med overskriften Mike Patton. Han virker som en aldeles hvileløs person – fint eksemplificeret af at han spillede hele tre koncerter på sidste års Roskilde Festival.

De koncerter viste i øvrigt et andet kendetegn ved Patton – nemlig hans umådelige trang til at samarbejde med andre. Ja, faktisk har han så svært ved at undertrykke dette behov, at det er noget af en tilsnigelse at sige, at solopladen Peeping Tom, der udkommer 30. maj, er særlig solo-agtig.

De 11 numre rummer nemlig gæsteoptrædender fra bl.a. Anticon-folkene Odd Nosdam, Jel og Doseone, Dan The Automator, Kool Keith, Bebel Gilberto, Massive Attack, Kid Koala, DJ Muggs fra Cypress Hill … og Norah Jones.

Til Billboard har The Melvins-medlemmet Dale Crover, der også er med på pladen, kommenteret pladen med følgende ord: “It’s weird” … hvilket han så uddybede ved at sige, at pladen faktisk er mere tilgængelig og ligefrem, end Patton normalt er.

Skriv et svar