Nyheder

RJD2 og Matthew Herbert med på Radiohead-coverplade

Den engelske musikpresse med NME i spidsen er så småt begyndt at forsøge at starte en hype af det kommende Radiohead-album, selv om indspilningerne ikke er i nærheden af at være færdige. Det betyder indlysende nok, at der kan gå rigtig lang tid, før sulten efter nyt Radiohead-materiale bliver mættet.

Men ro på, folkens – for når den primære kilde ikke selv kan levere, kan man i det mindste få nogle andre til at lave noget, der smager af det samme. Og 18. april udkommer coveralbummet Exit Music: Songs for Radio Heads (ja, det hedder det faktisk – grundig idéudvikling er åbenbart ikke noget, man bruger i musikindustrien), hvor en række hiphop-, r’n’b- og electronica-kunstnere prøver kræfter med Radioheads bagkatalog.

Blandt de mest markante deltagere er koncept-elektronikeren Matthew Herbert, Def Jux-dj’en RJD2 og The Roots-trommeslageren ?uestlove, der er med i gruppen The Randy Watson Experience.
Undertoner tør ikke love for kvaliteten, men vover i hvert fald at vise tracklisten:

1. Shawn Lee: No Surprises
2. The Randy Watson Experience + Donn: Morning Bell
3. Sa-Ra Creative Partners: In Limbo
4. Pete Kuzma + Bilal: High and Dry
5. Mark Ronson + Alex Greenwald: Just
6. RJD2: Airbag
7. Matthew Herbert + Mara Carlyle: Nice Dream
8. Lo-Freq: Blow Out
9. Meshell Ndegeocello + Chris Dave: The National Anthem
10. The Bad Plus: Karma Police
11. Sia: Paranoid Android
12. Osunlade + Erro: Everything in Its Right Place
13. Wajeed + Monica Blaire: Knives Out
14. Cinematic Orchestra: Exit Music (For a Film)

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar