Plader

Wechsel Garland: Easy

Skrevet af Jakob Lisbjerg

Solskinspoppet som farven på coveret og tilgængelig som blødt smør for øregangen – sådan er seneste album fra Wechsel Garlands Jörg Follert. Easy er den perfekte plade til cockktail-festen, hvor ingen må forskrækkes – letfordøjelig og lidt for ufarlig til at være rigtig interessant.

På coverets gul-orange baggrund står der easy med store bogstaver. Og ‘easy’ er netop, hvad det her album er. Der er ingen overraskelser, uventede højresving eller spændende kombinationer. Alt, hvad der sker på Easy, er hele tiden ganske dejligt og blødt – og stort set forudsigeligt.

Easy er Jörg Follerts fjerde album under navnet Wechsel Garland, hvis man tæller samarbejdsalbummet The Isle med. Follert har også udgivet et album som Wunder, men det er som Wechsel Garland, han har udviklet sin bløde, velproducerede lyd. Og det fortsætter Follert med på Easy.

På dette album har Follert indfanget og genskabt lyden af den dovne sommerdag, lyden af den varme tids svage eufori, lyden af ren nydelse og afslapning. Det høres allerede på åbningsnummeret “Walker”, som har en bund af doven, latinamerikansk bossa-guitar og Follerts uanstrengte vokal. Det er ekstremt rart og nemt at lytte til, og det er Follert bevidst om. Derfor gentager han da også den ukomplicerede formel senere på albummet, mest tydeligt på “Stones” og titelnummeret.

Follert kaster sig dog også ud i andre genrer på albummet, f.eks. poppet dub på “White Circle”. Bedre er dog den helt ligefremme opfordring til at tage ud og svømme, som han sammen med sangerinden Yvonne Cornelius (kendt som Niobe) fremfører på duetten “Swim”. Her er tonen fantastisk ubekymret, og sommerkærligheden lyser ud af vokalerne, mens de kalder på hinanden og besvarer opfordringen om at blive våde sammen.

Follert er ikke den store vokalist, men det gør faktisk ikke noget. Ofte er hans lidt flade vokal, fremført på engelsk med tysk accent, et godt modspil til det velproducerede og lidt kønsløse, musikalske bossa-pop-landskab. “ABC to Be” er en vellykket blanding mellem Banhart-folk og en slags jazzet bossa nova, og her er Follerts vokal perfekt som mod- og medspil.

Easy er solbeskinnet bossa-pop lavet ud fra en enkel opskrift. Det er næsten skræmmende så rent og tilgængeligt, Follert har formået at lave albummet, uden at det bliver kvalmt og vammelt. Easy er hverken udfordrende eller specielt spændende at lytte til – men det er yderst behageligt, og hvis man trænger til lidt lettilgængelig, blid pop, slår Jörg Follert alt på P3 med flere længder.

★★★½☆☆

Skriv et svar