Nyheder

Midaircondo og Bugpowder fortolker stumfilm

Den svenske dametrio Midaircondo og deres sirlige kammer-electronica skabte i efteråret massevis af billeder for Undertoners anmelder med deres plade Shopping for Images.

Og med evnen til at danne billeder (og med dén pladetitel) virker det helt oplagt at sætte Midaircondo til at lave filmmusik. Det har den københavnske Natfilm-festival også tænkt, og derfor har arrangørerne inviteret de tre svenske tøser til at lave musik til den 87 år gamle danske stumfilm Mod lyset.

Filmen, der var den eneste, som Asta Nielsen lavede i Danmark efter at have skabt sig en karriere i Tyskland, skildrer en æggende overklassekvindes forsøg på at forføre en evangelist. I biroller ses såvel Jesus som Satan.

Midaircondos filmmusik kan høres d. 29. marts i Copenhagen Jazzhouse. Fem dage tidligere leverer de danske jazzrockere Bugpowder ligeledes et bud på et musikalsk akkompagnement til Mod lyset, og det foregår samme sted.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger