Nyheder

Nikki Sudden er død

Søndag d. 26. marts spillede Nikki Sudden, kendt som frontmand i den kantede 70’er-postpunkgruppe Swell Maps og ditto i den lidt mere ligefremme gruppe The Jacobites i 80’erne, en koncert i New York. Og det blev hans sidste, idet han døde i løbet af aftenen.

Sudden nåede aldrig at blive et stort navn i brede kredse, men opnåede til gengæld nærmest guru-status hos de få. Og han dyrkede sin status som rockstjerne, uanset hvor mange der rent faktisk anså ham for at være det.

Mange kritikere mener, at Sudden toppede, da han var med i Swell Maps, eller på de første Jacobites-plader (frem til ca. 1985) – men han fortsatte ufortrødent med at udgive plader. Den seneste var 2004-pladen Treasure Island, der bl.a. inkluderede en hjælpende hånd fra Mick Taylor, som tidligere spillede guitar hos en af Suddens helt store idoler, Rolling Stones.

Ifølge Suddens egen hjemmeside er der endnu ikke fremkommet oplysninger om dødsårsagen.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar