Nyheder

Sondre Lerche flirter med jazz

Indtil nu har det 23-årige norske stjernefrø Sondre Lerche koncentreret sig om at lave ret så traditionelle singer/songwriter-sange – men nu har han lukket nye impulser ind i sit musikalske univers.

I denne uge udgiver Lerche nemlig Duper Sessions, der er et samarbejde mellem ham og den ligeledes norske jazz-kvartet Faces Down Quartet. Pladen er produceret af Jørgen Traeen, hvis duo ved navn Toy for nylig fik en pæn anmeldelse af deres debutplade her hos Undertoner.
Duper Sessions rummer 13 jazzede numre, heriblandt coverudgaver af Cole Porters “Night and Day” og Elvis Costellos “Human Hands”.

Lerche varsler overfor Billboard.com, at der allerede til efteråret er en ny plade parat. Den kommer til at udgøre en slags tilbagevenden til Lerches hidtidige lyd.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar