Nyheder

Jacob Faurholt godt i gang med ny plade

For et år siden udsendte århusianske Jacob Faurholt & Sweetie Pie Wilbur efter en række ep’er sit første album, Queen of Hope. Ifølge Undertoners anmelder lød det, “som om Faurholt og co. har klemt sig sammen i fodenden af din seng og synger sagte for dig derfra.”

Nu er Faurholt og kumpanerne dog for en stund listet ud af folks soveværelser og taget i studiet for at indspille plade nr. to. Den har arbejdstitlen A Picture of Wilbur in My Wallet, hvilket ifølge trommeslager Kasper Rønberg Schultz skulle være en reference til en dokumentarudsendelse om xenotransplantation, altså overførsel af organer fra dyr til et menneske. Øh, aha!?

Siden Queen of Hope er trioen blevet til en sekstet takket være indlemmelsen af Mads Wæhrens (Tonekontroll, I Am Bones’ liveband) og de to violinister Iris Marie Jakobsen og Asger Christensen.
“Det bliver en langt mere udadvendt plade med tendenser til nogle stede at ramme noget håbløst romantisk/glorværdigt/farmorpop-agtigt,” forklarer Kasper Rønberg Schultz og nævner i samme åndedrag såvel glasspillere som skrotpercussion.
Og med den besætning vil det egentlig være helt dejligt, hvis Faurholt m.fl. bliver ude af soveværelset denne gang – de får i hvert fald ikke lov at slæbe skrotpercussion op i min fodende…

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar