Nyheder

Sparklehorse leger med Dangermouse

Ifølge Sparklehorses hjemmeside er der en ny plade parat til september. Indtil videre har albummet ikke nogen officiel titel – til gengæld har Sparklehorse-drivkraften Mark Linkous præsenteret en liste over gæstemusikere på albummet.

Og mens det foregående album It’s a Wonderful Life blev gæstet af P.J. Harvey, har Linkous denne gang vovet sig over i retning af mere elektronisk funderede gæster. I hvert fald har han samarbejdet med den østrigske støj-udforsker Fennesz og med hiphopproduceren Dangermouse, der også har været med til at mixe pladen.

Blandt de andre besøgende i Sparklehorse-universet er Steven Drozd fra Flaming Lips og Tom Waits, der også var med på It’s a Wonderful Life. Og det er netop på et nummer, der oprindeligt stammer fra optagelserne til den plade, at Waits medvirker.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar