Nyheder

Bonnie ‘Prince’ Billy giver slip til september

Har du kigget under din hovedpude på det seneste? Der ligger garanteret en islænding på lur. De er nemlig alle vegne, øboerne fra nord. Først overtog de Magasin, så sneg de sig til at varsle totalkrig på det danske avismarked – og nu pønser de minsandten også på at overtage noget så anti-islandsk som americana-scenen.

Den første nålestiksoperation får vi at høre til efteråret. Nærmere bestemt d. 18. september sender Domino Records nemlig Bonnie ‘Prince’ Billys nye album Then the Letting Go på gaden. Pladen blev optaget på Island sidste vinter, og i producerstolen sad også en islænding, Valgeir Sigurdsson, der tidligere har været med til at producere flere Björk-album.

Med på pladen er bl.a. Jim White fra Dirty Three og prins Billys egen bror Paul Oldham. Sidstnævnte har i øvrigt i kraft af sit job som producer sørget for at få Will Oldham til at lægge baggrundsvokal på et af numrene på det danske band Homesick Hanks kommende album.

Der er endnu ingen Then the Letting Go-trackliste klar. Til gengæld ved vi, at der d. 24. juli kommer en singleforløber, “Cursed Sleep”.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar