Nyheder

Japansk kult-duo spiller i Kbh i dag og i morgen

Bandnavnet Tenniscoats lyder måske ikke vildt bekendt for dig. Ja, altså det er engelsk på en så tilpas akavet måde, at det ikke kan undre, hvis det er japanere, der har fundet på det – men hvem er så de her japanere?

Hvis vi tilføjer, at duoen Tenniscoats udgør 2/3 af Cacoy, der tidligere i år fik udgivet deres album Human Is Music på Efterklangs selskab Rumraket, kommer du måske tættere på at forstå. Eller også vil det kunne lede dig på vej, at Tenniscoats’ hyppigt har samarbejdet med den mildt sagt excentriske japanske bandleder Tori Kudo og hans alt andet end regelrette og polerede orkester Maher Shalal Hash Baz.

På egen hånd byder Tenniscoats på småpsykedelisk folkpop af den lavmælte skole – og det har københavnerne mulighed for at opleve live de kommende to dage. I dag (ja, vi er sent ude – men det er arrangementet faktisk i det hele taget) spiller duoen i Nyropsgade 14 sammen med kunstnere tilknyttet noise-/impro-klubben Klub Argot.
I morgen, onsdag, optræder Saya og Takeshi Ueno så i Huset i Magstræde sammen med de pladeaktuelle, Efterklang-producerede jazzrockere Big Bombastic Collective.

Og hvis du stadig er i tvivl om, hvad de dersens Tenniscoats overhovedet er for noget, så kan du tage et lyt til In My Blood River fra deres 2002-plade The Ending Time.

Skriv et svar