Nyheder

Venetian Snares spiller i København

Ja-ja, det kan godt være, at Matmos er høje i hatten over, at de på deres nye album The Rose Has Teeth in the Mouth of a Beast har listet samples af kødelige udfoldelser under åben himmel. Men tro det eller ej – de er forlængst blevet overgået, når det gælder konceptplader, der inkluderer kønsakten.

Tilbage i 2002 udsendte Aaron Funk, bedre kendt som Venetian Snares, nemlig albummet Nymphomatriarch sammen med sin daværende kæreste Rachael Kozak. Pladen byggede udelukkende på lyde fra parrets samlejer undervejs på en omfattende fælles Europaturné.

Siden da har Aaron Funks særdeles hektiske (ja, nogle vil nok endda bruge ordet ‘hysteriske’) breakcore- og drum’n’bass-musik ikke båret den helt store præg af kødeligt samvær – ja, faktisk er Venetian Snares-pladerne ganske ofte temmelig følelseskolde – men det ændrer ikke på, at Funk til enhver tid kan sætte gang i et live-publikum.

Det får han lejlighed til i København d. 17. juni, hvor han på Lab disker op med et helt sikkert energisk liveset. Ja, der bliver formentlig så meget gang i den, at der slet ikke bliver tid til at lægge mærke til, at Venetian Snares’ musik har et temmelig særpræget særkende, nemlig en en udpræget forkærlighed for taktarten 7/4…

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger