Artikler

Anmeldelser fra Roskilde Festival 06

Årets festival blev en varm omgang med mange mennesker overalt. Bare ikke dér, hvor alle teltene plejer at ligge. På øst-delen af campingpladsen har en grusgrav nemlig på grådigste vis ædt enorme arealer, så sjældent har så mange festivalgæster gået så langt i løbet af festivalen.

Grusgraven har øjensynligt tænkt sig at blive ved med at vokse. Så festivalarrangørerne må i gang med at tænke sig rigtig grundigt om, for hvis udviklingen fortsætter, kan festivalen ende med at appellere mere til folk med smag for vandreture end til musikfans.

Rent musikalsk kom festivalen sløvt fra start på grund af et ikke videre inspirerende optaktsprogram på Pavilion Junior-scenen. Godt nok havde arrangørerne plukket lidt hist og her blandt de danske nykommere, men de kunne med stor fordel have danset lidt tættere på potentielt farlige afgrunde. Hvor var f.eks. dansk-svenske Big Bombastic Collective, hvis særdeles koncert-egnede skrammel-jazzrock har fået ros alle vegne? Hvor var psych-stonerne Causa Sui? Og har det københavnsk-berlinske selskab Yoyooyoy ikke snart præsenteret så mange vildt varierede bands, at bare ét af dem kunne få lov at komme og udfordre det stadig udhvilede Roskilde-publikum?

Selve festivalen forløb, med den store publikumstilstrømning, overraskende fint. Folk opførte sig pænt og tog hensyn til hinanden – og arrangørerne tog hensyn til publikum ved at levere en tight afvikling af det meste. Tidsskemaet for Guns’n’Roses-koncerten – et show, vi ellers ikke orker at omtale som andet end en antydning af, at Roskilde-folkene ikke behøver hente speelautomaten flere afdankede has-beens fremover – tiltede dog som forventeligt. Omvendt var det at gå lige rigeligt meget i den anden grøft, at den vel nok mest intense og langvarige publikumsjubel på Dyrskuepladsen i dette årtusinde ikke kunne berettige Animal Collective til at få bare fem minutter mere.

Anyway, vi nåede at anmelde 34 af koncerterne – og vores (overvejende positive) vurderinger kan ses hér:

Band Ane, Dúné, 28.06.06
Barra Head, Clap Your Hands Say Yeah, 29.06.06
Jenny Wilson, Sigur Rös, 29.06.06
Martha Wainwright, Serena Maneesh, 30.06.06
Morrissey, Rufus Wainwright, 30.06.06
Statler Waldorf-showcase, Dälek 30.06.06
Mi and L”au, Sterling, Why?, Phoenix, 01.07.06
Spleen United, Deftones, 01.07.06
Tied & Tickled Trio, Kieran Hebden & Steve Reid, Ms. John Soda, 01.07.06
Two Gallants, Silver Jews, 01.07.06
Arctic Monkeys, The Strokes, Franz Ferdinand, 02.07.06
Figurines, Placebo, The Raconteurs, 02.07.06
Killl, Insen – alva.noto & Ryuichi Sakamoto, Animal Collective, 02.07.06
Wolfmother, Coldcut, 02.07.06

Skriv et svar