Nyheder

Goodiepal forærer bagkatalog gratis væk

Kristian Vester alias Goodiepal alias Mainpal Inv. alias Gaeoudjiparl er en af de mest besynderlige skikkelser i dansk musik. Han har gennem de seneste 10 år udforsket alt fra Nintendo-musik til traditionalistiske folkesange – samt bygget sin egen mekaniske sangfugl.

Vester har gennem adskillige år været tæt knyttet til det mildt sagt anarkistiske engelske label V/Vm, der altid har været arge modstandere af de traditionelle ophavsrettigheder. V/Vm har aldrig set noget problem i at forære musik væk (eller i at hugge andres musik og smadre den til ukendelighed) – og det har selskabet fået Kristian Vester med på.

Derfor har han nu lagt en masse af sine numre på V/Vm-hjemmesiden til gratis download. Dels er der mulighed for at finde en række sjældne numre, og dels er der mulighed for at downloade et par fuldlængdeudgivelser fra Goodiepal – heriblandt den meget anmelderroste Narc Beacon fra 2001.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar